В центъра на Ереван, близо до сградата на арменското правителство, са

...
В центъра на Ереван, близо до сградата на арменското правителство, са
Коментари Харесай

Поредни шествия в столицата на Армения

В центъра на Ереван, покрай постройката на арменското държавно управление, са почнали конфликти сред стачкуващи, искащи оставката на премиера Никол Пашинян, и служители на реда, заяви " Интерфакс ".

Сблъсъците са почнали, откакто група стачкуващи са почнали да замерят чиновниците на реда и постройката на държавното управление с камъни, бутилки и яйца.
-->
Има потърпевши.

Демонстрантите настояват за оставката на арменския министър-председател Никол Пашинян, като крещят " Никол е изменник ".

Полицията задържа най-активните протестиращи на инцидентен принцип.

По-рано един от водачите на опозицията Андраник Теванян след края на речите на митинга на опозицията прикани събралите се да се разотидат и да вземат присъединяване в митинга в четвъртък, само че група деятели останаха на площада и желаеха радикални дейности за оставката на Пашинян.

Протестите в Ереван не престават втори ден на фона на изострянето на обстановката в Нагорни Карабах. След като стана ясно, че враждуващите страни са се споразумели за преустановяване на огъня в Карабах, парламентарната съпротива в Армения разгласи, че ще инициира импийчмънт на Пашинян.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР